Besplatne informacije o nekretninama u Hrvatskoj
Nekretnine oglasi
Izdvojeno
Nema zapisa.
pravila privatnosti

  • Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na našoj web lokaciji. Pomoću kolačića DART Google poslužuje oglase našim korisnicima temeljem njihovih posjeta našoj web lokaciji i drugim web lokacijama na internetu. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže http://www.google.com/privacy_ads.html
Blog
subota, listopad 24, 2009
Kupaona je često najmanji prostor u kući, a najčešće se koristi. Stoga je planiranje ključno za uspješno odrađeno kupatilo. Neophodno je planirati što su bitne stvari potrebne unutar kupatila jer ponekad ne možemo uklopiti sve pa moramo raditi kompromise i žrtve. Na primjer duljina kade ili širina tuš kabine, dužina držača za ručnike, grijač prostora itd. Mnoge kuće imaju zaseban WC i kupatilo, to obično stvara veču površinu ali i jednostavnost kod upotrebe. Kao sa bilo kojim oblikom dizajniranja, uvijek postoje pitanja koja si moramo ranije postaviti. Koje boje će biti elementi kupaonice i koje boje će bit pločice za kupatilo? Koju vrstu slavine ćemo montirati? Kakvu tuš kabinu ili kadu ćemo postaviti u kupaonicu ?Koji materijali se koriste koriste najviše i smatraju se najbolji? Želite li funkcionalno kupatilo sa maksimalnim iskorištenjem ovo su pitanja koja si morate postaviti kada radite ili renovirate kupaonicu. Zapišite listu svega što želite u kupaonici. Zapišite popis svega što ćete morati napraviti, odnosno električne i vodovodne instalacije, stolarija, podovi, farbanje zidova itd. Razmislite o tome gdje želite staviti grijače ručnika, prekidače za svjetlo, držači toalet papira itd. ništa ne ostavite slučajnosti. Kako urediti kupaonicu ili kupatilo, sada više ne bi trebao biti problem.
nekretnine-hr @ 15:12 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 10, 2008
Pojmove ekologija i ekološki, nailazimo na svakom koraku. Od ekološke hrane, preko ekološke kozmetike, odjeće pa čak i do namještaja, odnosno opreme za interijere. S jedne strane, postoji stvarni interes za razvoj ekoloških procesa proizvodnje i isto takvih proizvoda budući da smo nerazumnim izrabljivanjem i trošenjem doveli sami sebe i cijeli naš planet do ruba egzistencije. S druge je, pak, strane, eko prerastao u trend, modu, a njegovo se pravo značenje izgubilo u marketinškim strategijama privlačenja osvještenijih (ili pomodnijih) kupaca.

Energija, materija i čovjek

Prava je istina da bilo što vezano za suvremeni svijet proizvodnju i potrošnju dobara, suvremeni način života općenito ne može biti zaista ekološko. Ipak, u moru proizvoda koji nam se nude, možemo izbrati one koji će biti manje štetni kako po nas, tako i po našu okolinu.
Tri su parametra koja uzimamo u obzir pri definiranju ekološkog proizvoda: energija, materija i, naravno, čovjek. Ekološki proizvod je onaj za koji se koristi manje energije već u njegovoj proizvodnji te koji će pri upotrebi, također štedjeti energiju, bilo električnu ili onu utrošenu za njegovo održavanje. Pitanje materije odnosi se na materijale od kojih je predmet sačinjen. Materijali bi trebali biti prirodnog porijekla, i to iz obnovljivih prirodnih izvora ili pak recikliranog. Posebnu pažnju pritom valja pridati i finiturama bilo kojeg komada opreme. Puno otrovnih supstanci, kako za naše zdravlje, tako i prirodni okoliš, nalazimo upravo u završnoj obradi pojedinog komada namještaja ili obloge.
Najpoznatija među njima je formaldehid, supstanca koju ispuštaju pojedine smole koje se koriste pri obradi drvenog namještaja. Gotovo nijedan komad namještaja ne dolazi na tržište bez tog štetnog spoja. Međutim, postoje normativi koji ograničavaju njegovu dopuštenu količinu. Tako paneli s oznakom E1 spadaju u klasu s najmanjom količinom emisije formaldehida.
Treći parametar, čovjek, misli na ljudsku dobrobit i psihofizičko zdravlje pri uporabi određenih proizvoda. Stoga je i razina buke koju stvaraju, primjerice, perilice ili nape element o kojem valja voditi računa pri odabiru opreme za prostor u kojem boravimo.

Najzahvalniji indukcijski štednjaci

Pri odabiru električnih pomagala, od kojih je najveći broj namijenjen za kuhinju, pažnju usmjeravamo na proizvode koji nam omogućavaju najbolje rezultate uz najmanji utrošak energije i istovremenu zaštitu okoliša i našeg zdravlja.
Među štednjacima je najzahvalniji onaj indukcijski, bez otvorenog plamena i bez električnog otpora. Ploča se zagrijava samo ako je na nju položena metalna posuda, i to samo na površini na kojoj se posuda nalazi, a ostatak ostaje hladan. Zagrijavanje je puno brže u odnosu na druge vrste štednjaka, a radna ploha se lako i brzo čisti. Indukcijski štednjak u startu je skuplji, ali nam kasnije omogućava znatnu uštedu u potrošnji energije.
Hladnjak, kao i ostale električne uređaje, biramo s obzirom na naše potrebe te sukladno njima odlučujemo o njegovoj veličini i funkciji. Biramo ga u A klasi s najmanjim utroškom energije. A+ i A++ klase troše čak 40 posto manje energije u odnosu na isti model u klasi A. Za daljnju uštedu valja obratiti pažnju i na ispravan način njegovog svakodnevnog korištenja. Stoga ga moramo otvarati što rjeđe i što kraće, u njega ne smijemo unositi topla jela, a smještamo ga daleko od izvora topline.
Perilice posuđa, pak, posjeduju veliki izbor programa i funkcija koji omogućavaju racionalno korištenje energije, deterdženta, vode i vremena.

Drvo iz šuma koje se obnavljaju

Pri izboru namještaja dobro je odabrati onaj koji je premazan lakovima i drugim finiturama na bazi vode, umjesto sintetskim koje u zrak ispuštaju niz štetnih spojeva. Ako kupujemo drveni namještaj ili obloge za podove, valja obratiti pažnju na porijeklo drveta jer ono mora biti iz šuma koje se obnavljaju.
Kod sjedaćih garnitura pazimo i na tip presvlake, kao i na vrstu ispune jastuka. Tkanine se moraju lako skidati s garniture, trebaju biti perive u običnoj perilici za rublje, a sačinjene od prirodnih vlakana poput pamuka, lana ili vune. Ispune moraju biti biljnog porijekla. Jedan od primjera je već poznati Waterlily, ispuna koja se koristi kako za kauč, tako i madrac, a dobiva se od ulja suncokretovih sjemenki. Materijal je porozan, diše, lagan je i može biti različitih gustoća.
Osim dobrog madraca, vrlo je važno izabrati i krevet koji neće sadržavati nikakve metalne dijelove, a takva mora biti i podnica. Drvo je najprimjereniji materijal za dobar i zdrav san jer omogućava da se sve naše vitalne funkcije, poput cirkulacije, rada srca i nervnog sustava, lako i brzo obnove.

Prilagodljiv, efikasan i ekološki aluminij

Aluminij je možda jedini stopostotni ekološki materijal u današnjoj industriji. Taj je materijal kako zbog svojih tehničkih svojstava, tako i zbog estetskih obilježja našao mjesta u svim prostorijama doma. Nalazimo ga u kuhinjama, od njega su izrađene minimalističke police, stolovi i stolice. Lako se čisti, fleksibilan je i lagan te estetski vrlo privlačan. U kombinaciji sa staklom ili drvom rezultira vrlo elegantnim i suvremenim rješenjima koja se dobro uklapaju u različite tipove interijera.

 WWW.GLASISTRE.HR

nekretnine-hr @ 21:19 |Komentiraj | Komentari: 0
Nekretnine oglasi
Nema zapisa.
Brojač posjeta
198801
Nema zapisa.
Nema zapisa.
Index.hr
Nema zapisa.