Besplatne informacije o nekretninama u Hrvatskoj
Nekretnine oglasi
Izdvojeno
Nema zapisa.
pravila privatnosti

  • Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće za posluživanje oglasa na našoj web lokaciji. Pomoću kolačića DART Google poslužuje oglase našim korisnicima temeljem njihovih posjeta našoj web lokaciji i drugim web lokacijama na internetu. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže http://www.google.com/privacy_ads.html
Blog
ponedjeljak, prosinac 10, 2007
Dekoracije na temu uobičajena su stvar kada želimo nešto proslaviti: od fešte na određenu temu do ukrašavanja prostora inspirirani nekom idejom. Tako i božićno drvce možemo svake godine ukrasiti koristeći drugačiju temu pa će isto stablo (ako posjedujemo ono umjetno, koje svake godine pred Božić izvlačimo iz naftalina) svaki put izgledati sasvim novo.
Ukrašavanje drvca, ali i čitavog doma za vrijeme blagdana pruža nam priliku da na svjetlo dana izvučemo naše posebne kolekcije raznoraznih predmeta koje inače ne možemo držati izloženima cijelu godinu. Božićni su blagdani idealan trenutak da ih istaknemo, uživamo u njima i dijelimo, kako bismo ih kasnije ponovno spremili do iduće godine.
Moguće teme za uređenje božićnog drvca mnogobrojne su i zapravo nemaju kraja. Neke od prigodnih tema mogu biti snježne pahuljice, anđeli, zvijezde i sunce, zatim Djed Božićnjak, kolačići i slatkiši, no možemo se opredijeliti i za manje uobičajene teme poput glazbene, u kojoj koristimo glazbene partiture kao ukrasne trake, ili ukrasiti bor inspirirani računalima, uz pomoć sjajnih CD-a, odbačenih čipova i kablova, a drvce može biti posvećeno i našem djetetu, ukrašeno sitnim predmetima koji označavaju njegove posebne trenutke i interese.

Na tema zlata i srebra

Kada razmišljamo o zlatu i srebru u kontekstu božićnih blagdana, odmah nam na pamet padaju zvijezde, mjesec i sunce. Ovi vrlo snažni simboli imaju veliku dekorativnu moć zbog svog oblika i blještavih refleksija. Opskrbite se dekorativnim zlatnim i srebrnim zvijezdama različitih veličina i oblika. Neke mogu biti bogatije izrade s puno vrhova, dok će druge biti sasvim jednostavne, pa čak i prozirne. Objesite ih ravnomjerno po čitavom stablu. Upotpunite figurama zlatnog sunca i srebrnog mjeseca.
Zlatne se figure posebno ističu na zelenoj pozadini, dok srebro daje delikatnu, prigušenu svjetlosnu notu. Uz zlato i srebro, u dekoraciju uklopite i prozirne elemente koji privlače svojim kristalnim izgledom. Pripazite da takve dekoracije budu smještene na dobro vidljivim mjestima, budući su prozirne pa se lako stapaju s pozadinom. Nabavite par paketa manjih srebrnih zvjezdica: ponavljanje istog elementa pomaže pri stvaranju jedinstva. Dekoraciju dovršite omotavanjem drvca ukrasnim lančićima sa zlatnim kuglicama i perlicama.

Božićno drvce s okusom voća

Želimo li uobičajeno božićno blještavilo zamijeniti jednostavnošću i nečim prirodnijim te svome drvcu podariti rustikalnu notu, možemo koristiti temu voća. Sve što nam treba je umjetno voće, male crvene košare i crvena ukrasna traka.
Jabuke i kruške toplih, jesenskih, žuto-crvenih nijansi vješamo za drvce pomoću žice. Neke od voćki možemo smjestiti u male crvene pletene košare koje ćemo objesiti na nekoliko mjesta. Za ovu dekoraciju dobro je koristiti bor s prorijeđenim granama jer su ukrasni elementi krupniji, a i drvce tako dobiva na jednostavnosti i skromnosti - obilježjima koja se odlično uklapaju u ideju rustikalnog bora.
Na dnu stabla možemo predvidjeti i lubenicu - oslikanu na komadu drveta i smještenu u košaru prirodne boje. Njezine snažne crveno-zelene boje idealne su za stvaranje veselog božićnog ugođaja. Vrh bora ukrasit ćemo crvenom zvijezdom, dok ćemo od crvene trake načiniti niz malih mašnica i pričvrstiti ih za grančice bora. Ostatak ukrasne trake jednostavno ćemo u pravilnim razmacima omotati oko bora.

Poetično stabalce

Kao prigodnu blagdansku dekoraciju u kutu našeg dnevnog boravka, umjesto bora možemo smjestiti i sasvim obično stabalce ili bogatiju granu. U običnu kantu zamiješamo gips i vodu te gurnemo granu dok je gips još svjež. Kantu zatim možemo sakriti u dekorativnu plavo-bijelu vazu, ili je omotati u papir tih boja. Gips ćemo sakriti slojem mahovine, a sitna bijela svjetla na žici omotamo oko svake grančice. Ovu sasvim nježnu i poetičnu dekoraciju upotpunjujemo figurama anđela, koji mogu biti keramički, drveni, stakleni, porculanski ili papirnati. Rezultat je magični kutak koji zrači svečanom tišinom i delikatnom poezijom.

Glazbena tema

Zlatni i crveni elementi krase bor ako se odlučimo za glazbenu temu. Mali glazbeni instrumenti u zlatnoj boji nalaze se jednakomjerno razasuti po granama. Sitnije ukrase valja naglasiti širom plošnom pozadinom poput glazbenih partitura, jer bi se u protivnom izgubili među granama i drugim dekoracijama. Takve elemente možemo istaknuti i crvenim naglascima poput mašnica. U nedostatku velikog broja instrumenata, dekoraciju upotpunjujemo manjim zlatnim kuglicama. Kao ukrasne trake poslužit će niti sa zlatnim perlama i »glazbene« vrpce sačinjene od muzičkih partitura. Ako neki od odgovarajućih elemenata nije u zlatnoj boji, jednostavno ćemo ga obojiti zlatnim lakom.

 www.glasistre.hr

nekretnine-hr @ 15:01 |Komentiraj | Komentari: 0
Nekretnine oglasi
Nema zapisa.
Brojač posjeta
195110
Nema zapisa.
Nema zapisa.
Index.hr
Nema zapisa.